lørdag den 10. juli 2010
















Varstana til Vassbacka 6/7-10/7




Tirsdag var en meget sløv dag med en meget sløv start. Sømulen skulle videre så der blev sagt farvel til hele fam. Jeg nævnte for Kristina et Tobias godt måtte komme på ferie hos os, dejlige unger begge to!!! Der blev vasket lidt og det var så varmt, at det blev tørret på båden. Gik en tur i byen og så på kirker og kloster. Der var en pilgrims shop, med div. vandreudstyr, nu med kors!!! En smuk gammel by med tradition for at kniple, hvilket munkene var startet på i tidernes morgen. På tøse tur senere sammen med Sol, Skøn by. Lasagne i vores fantastiske OMNIA om aftenen.
Onsdag skulle vi så ud og sejle i Vættern så Swnsson var glad. DER SKULLE SEJLES FOR SEJL.
Vi drog afsted sammen med Steen og Sol i Røde Rosa kl 10. 15 i N-lig vind 3-6 ms. Bidevindsejlads som før nævn "yndlings" sejladsen for fruen om bord. Målet var en naturhavn Steen havde læst om, der skulle være meget porpulær. Ankom kl 13.35 til et skønt sted, hvor vi kunne komme helt ind til Omboøerne og få lagt tov om nogle træer. Det var bare så dejligt, vi fik hurtigt indtaget øen med div. puder og tæpper. Der blev hygget, læst og sovet til middag. Total afslapning skønt, Kenneth og Steen fandt fiskegrej frem og der blev fisket men uden fangst. Fælles grill hvor Sol og Steen gav mad, vi havde bagt et bød. Det var ligesom i de gode gamle dage da vi tog til Sverige i LT'ern.

Torsdag blev jeg vækket kl 7.30 at det var blæst op og kl 7.50 var der afgang i god vind og overskyet vejr, helt underligt. Der kan godt nok være bølger på Vættern, var som at sejle i Kulhus renden. Men den kære sø er også 130 meter dyb. Vi ankom til Karlsborg kl 9.15 vi lagde os ved broen inden byen, Sol og steen sejlede ind til centrum. Kenneth tog sig en ordenlig lur, han stod op kl 5. Imens drønede jeg op i byen og fandt en frisør, trængte gevaldigt. Der er INTET i hårsprog der er ens på Svensk og Dansk, så der måtte jeg mod alle principper ty til Engelsk. Ellers cykeltur og hygge med Steen og Sol.

Fredag cyklede vi ud og så Krlsborg Fortet, det er fint med en slags by i byen. Det var meningen vi skulle ha' været videre, men der var allsång om aftenen. Steen og jeg ville gerne se det, Kenneth og Sol gav sig for vores skyld. Om eftermiddagen var de til nybagte boller hos os og om aftnen var vi hos dem. Røde Rosa havde glans pladsen til allsång, vi kunne sidde i båden og se det. Sol havde sørget for lidt godt og ikke mindst SANGHÆFTE!!! Så Kalle, Kalle Kalle fra Skåååne, blev der sunget med på. Vildt at det kan samle så mange mennesker, men det var sjovt at opleve.

Nu var det tid til at forlade Karlsborg. Sejlede kl 9.00 og kom til Forsvik ca kl 12.00, der var mange der ventede på slusen. Så vi gik på museeumet Forsvik Bruk. Et stort gammelt industriområde med vandmøller, smedie og skibsværft. En hel lille by, en af Sveriges største restureringsprojekter. Vidre med den sidste opadgående sluse der samtidig er det højeste punkt på Gøta kanalen 91,8 m over havoverfladen. Viken og nogle smalle passager blev passret, meget smukt område. Sluttede turen i Vassbacka Havn kl 17.15, hvor der var tiltrængt skygge, efter en meget varm dag i høj sol og 28 graders varme. Havnen ligger langs en campingplads og der bades flittigt. Kunne være det skulle prøves.





1 kommentar:

  1. Hej Rikke og Kenneth

    En lille hilsen fra Christian+kasper i Vanløse som har besøg af Flemming og Marianne. Vi sidder lige og planlægger sommerens sejltur. Det ser rigtig hyggeligt ud,jeres sejllads. fortsat god tur.

    Christian/Flemming

    SvarSlet