mandag den 5. juli 2010











Berg til Vastena 2/7 - 5/7

Sejlde fra Berg i kl 9.00 i varme fra start. Lagde ud med mange sluser hvor der var en del ventetid. Holdt pause i Ljung og var en tur på Motormuseet. Lige før Borrensberg var der en selvbetjeningssluse, det var sjovt at prøve. Det må godt nok ha' været hådt arbejde, at være sluse vagt før i tiden. En besøgt havn måtte for første gang ligge uden på en anden båd. Steen og Sol inviterede på abemad og kold hvidvin til aften!!!

Dagen efter blev kursen sat mod Motala i nu stegende hede. Det er en kunst at få lavet lidt skygge på båden. Inden Motala er der en 5 kamret sluse, hvilket kan få sveden til at drive i stride strømme nr der er 31 graders varme. Kanalen inden Motala er meget smuk, med mange gamle huse og Platens grav (iværksætteren af Gøtakanalen) Motala Havn lig Sandhamn med høj musik og fulde folk. Tobias fra Sømulen inviterede på lagkage i anledning af hans 7 år's fødselsdag, det var rigtigt hyggeligt. Faldt først i søvn kl 3 pga. larm og høj musik ØV!!!

Blev i Motola for at se lidt Museer og komme ud og bade. Var på Industrimuseet og inde og se udstilling om Gøta Kanalen. Kenneth og Steen var en tur på Motormuseet, der ligger lige ved havnen. Var på stranden i Varamoviken, en lang sandstrand i søen Vættern. Hold kæft det var skønt, når termometeret viste 35 grader. Hr. Swensson var ude og bade for første gang i mange år. Der var stille i havnen nu det var søndag.

Sejlede fra Motola efter at have shoppet lidt. En "ansrengende" tur på 7 nm uden en eneste sluse, lige til at klare. Ankom til Vadstene slot hvor havnen simpelthen er i selve voldgaraven. Det er godt nok fantastisk smukt, med så historiske omgivelser. Ude og bade igen, det kan godt gå hen og blive en vane i den varme. Fælles grill aften der er købt rigeligt, tror der skal grov ædes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar