fredag den 4. juni 2010







Loftahammer til Nynæshamn 1/6-4/6

Ja og så blev det til endnu en overligger dag ude på Lars-T's marker i Loftahammer. Men der var smuk natur til en lang gåtur (ja motion får vi da) Men lidt trætte af dette sted, ligger langt ude og vi har ingen kontanter, så vi kunne ta' en bus et sted hen for at se noget. For i sverige kan man IKKE hæve over i butikkerne på Danske kort. Næste havn skal simpelthen have en bonkomat. Ramt af uheld køleskabet valgte at stå af, holdt op med at køle. Så der var lidt dårlig stemning om bord. For det ville være noget af en udskrivning med nyt kølesystem.

Fra morgenstunden fik min helt af en handy mann fusket en kontakt på køleskabet, så det kunne startes. Kl 7.45 onsdag morgen flygtede vi fra Loftahammer med kurs mod en bankomat i Lagnøstømmen vest. En god solskinsdag med sejl og N-lig vind 5-8 ms og så en fabelagtig natur i skærgården. MEEEEN der var ikke nogen bankomat og hvis loftahammer var langt ude (bussernes vendestation) så var Langnøsund VILDT langt ude. Den Svenske Gæstehavnsguide har ikk' helt styr på bankomaterne. Men til vores held tog Anna's Lanthandel (bemærk navnet)mod dankort så vi kunne betale havneleje og købe knækbrød (hun var løbet tør for brød) men smukt var der og smuk udsigt til Lagnøsundbroen.
Vi besluttede vi skulle nå en god bid torsdag, efter så mange overliggerdage. Kursen blev sat til Nynæshavn med udsigt til en LAAANG dag med motorsejlads. Et godt stykke i skærgåden og derefter på åbent vand. Da vi stak ind mod Nynæshavn blev sejlene sat og der kom en del vind. Efter 11 timer og 50 min på vandet er man godt brugt, så mad i skrutten og på hovedet i seng.
Fredag kæmpede Kenneth i mange timer med vores gas system, det vi var anbefalet hjemmefra bruges ikke mere i Sverige. Derfor var der nødvendigt at skifte system og flaske. Ellers ville det blive det samme bøvl på hele turen, ØV ikk' med i beregnigen. For at få lidt indtjening ovevejer Kenneth salg af gas adapterer og flaker, når vi kommer hjem. Dagen blev også til store planlægningsdag for fruen på skibet er kommet frem til, hun ikke tør sejle over det STORE vand til Gotland. Har hørt om meget store og enormt hurtige, hurtig færger og dem vil hun IKK' møde. Hva' gør en klog så, tar' en af de store hurtigfærger til Gotland og lokker manden med ved at leje en MC. Kenneth har ladet biker skægget gro og den står på 2 dage på Gotland i en stuga med MC ture. Glæder os!!!!!

2 kommentarer:

  1. Hva' så - fik i gang i køleskabet igen?
    Flemming

    SvarSlet
  2. I kort tid. Er blevet nødt til at købe nyt, øv for den udskrivning.

    SvarSlet