tirsdag den 8. juni 2010
















Nynæshamn-Gotland 5/6-8/6




Lørdag stod vi tidligt op, så vi var klar til færgeturen til Gotland. Vores kære skib Søster Esther skulle jo gøres klar, til et være "alene hjemme". Da jeg bestilte billetterne til færgen, havde han svært ved at forstå mig i telefonen. Det blev bekræftiget da jeg nær-læste billetterne, mit navn er nu Rikki Geppesen. Turen til Gotland tog 3 timer, men det er peanuts i forehold til de ca.10-12 timer det ville ha' taget i Søster Esther. Lige ved havnen hentede vi biken, en Honda Shadov 750 og mor her fik hjelm med dødninge hoveder WOW!!!! Vi satte kurs mod Gothem (city) og fandt vores fine lille stuga og fik smidt vores tasker. Kørte ud og købte ind til grill mad, som blev indtaget i selvskab med MYG!!! Boede tæt på vandet så aften turen blev gået ved vandet.

Søndag hoppede vi på biken i, super solskin og satte kursen mod nord, til Fårø. På vejen løb vi tør for benzin, der var heldigvis reservetank, viste sig den ikke var fyldt helt op som påstået. Der går en lille (gratis) gul færge fra Gotland til Fårø, den type sejler der mange af mellem ALLE de mange øerne i Sverige. Jagten på Raukere gik ind og efter lidt søgen gav det resultat, der var rigeligt af dem. Jeg var især interesseret i at finde "hunden", som jeg havde læst om og vi fandt den. Gotland og Fårø er et gammelt koral rev, det er fra tidernes morgen da verden var et kontinent. Koralrevet fra syd valgte, at flytte nordpå og placere sig ud for Sveriges kyst. Raukerne er gamle koralrev og det vælter rundt med forsiler på Gotland/Fårø. Det var en meget stor oplevelse både, at opleve naturen og køre bike rundt i den nordlige del af Gotland. Efter mange km (øm røv) var det tid til dagens grill med med myg som gæster. Trætte oven på en god dag med MEGET frisk luft.

En lidt mere overskyet mandag meldte sig, men dagen før var også meget varm til lædertøj. Vi kørte til Hallshug, et gammelt fiskerleje der ligger ved en høj skrænt. Her gik vi helt amok med at finde forsiler, dem var der masser af da de både kom fra vandet og skræterne. Kenneth mødte en rimelig stor hugorm under sin søgen efter forsiler (de advarer mod dem heroppe) men den blev heldigvis bange og skred. Kenneth var næsten ikke til at få væk fra den strand, gik i total Doktor Livingstone selvsving!!!! Vi kørte derefter til Lummelunda Grotten. En stor grotte der blev opdaget omkring 60'erne af tre drenge. Der var en verdenskendt grotte forsker der fortalte til avisen at han havde opdaget en grotte ved Lummelunda som han havde været ca. 76 m inde i. Drengene undrede sig og kontaktede avisen og fortalte de havde været ca. 150 m inde i den, hvilket skabte opmærksomhed. Idag er man ca. 4 km inde i den men der er stadig ingen der ved hvor lang den egentlig er. Der er mange gange fyldt med vand som man ikke ved om fører videre. Det er muligt at få en 3 timers Eventyr tur i grotten hvor man kan krybe og svømme i grotten, der skal man ikke lide af "Klaus kom forbi". Vi kørte tilbage til Visby og afleverede Biken og udforskede byen lidt. Spiste frokost på Højskolen, en form for universitet hvor det var helt ok at gå ind fra gaden, super mad med alt til 70 svenske kr. Når jeg er sådan et sted vil jeg gerne læse igen, elsker miljøet der er der. Visby er en smuk gammel by i meget bakket terræn (klippe) skulle ifølge nogen minde om en Italiensk by. Centrum er omgivet af en ringmur med porte, smukt. Færgeturen var LAAAng efter en dag på bike og med oplevelser ville vi bare gerne tilbage til Søster Esther og slappe af.

Mandag blev der sovet længe oven på et par aktive dage. Den stod på hvile og tøjvask i Nynæshavn. Det var meningen vi skulle ha' været videre men orkede ikke, så istedet gik vi på conditori og gik en lang tur i byen.
PS Opsætnigen på siden driller, det er ikke altid jeg styrer uafaldet af hvordan det ser ud, i sidste ende.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar