fredag den 21. maj 2010











18/5 - 21/5-2010




Tirsdag sejlede vi fra Ystad Kl 12.45, efter at have formøblet en formue på div. bådting. Bådbutikken var en oplevelse, ville få de fleste sejleres pung til at ligge løst i hånden. En blandet landhandel, hvor der var ALT gammelt og nyt. Ireterende rulle genua sejlads til start. Men skønt da vi slog op langs østkysten. Der kom god fart i båden og vind så genuaen måtte rebes. Tyskerne som Kenneth havde hjulpet i Skåre tog nogle smukke billeder da vi kom i havn i Skillinge kl. 18.00. Lille fiskerby, særpræg smukke døre og haver.
Onsdag blev vi i Skillinge pga. af regn og møg vind. Var et smut i Simrishavn med bussen, havde en halv time til den kørte igen tilbage til Skillinge. Ellers gik der to timer til næste bus. Tanken lå lidt afsidiges så Kenneth fik følelesen af at være i militæret igen. Hurtigløb med 20 l diesel, giver en meget blå/rød farve i hovedet og sved på panden, men han er en helt vi nåede bussen.
Torsdag blev der brug for diesel i rå mængder. Sejlede lige knap 12 timer i MEGET tæt tåge for motor. Fandt ud af der er en enorm fisker batle på VHF radioen, hvem har fanget den største laks!!! Jeg fik lyst til i bedste 0059 stil og spørge "om der var nogle frække fiskere på linien".Fulgtes med førnævnte tykere Vindfried og gast, som heldigvis kendte turen og insejlingen til Utklippan. Og bid mærke i navnet UT og det tør siges, ingen vand og gammeldags das. Men skønt sted og en underlig fornemmelse, at ankomme i så dårlig sigt, pluslig var der en Ø med fyrtårn og en million ynglende måger.
Fredag kl 10.00 sejlede vi afsted i regnvejr, iført syd-vest og regntøj. Satte sejl i kort tid så dødede vinden men kom igen senere. Lige inden vi kom i havn var vinden god at sejle på, typisk. Ankom til Kristianopel i høj sol og stegende hede kl. 17.00, stod nærmest og strippede på havnen. Skøn by med borgmur fra Chritian D.4's tid deraf navnet. Gåtur på muren og aftensmad udendørs, skønt. Imorgen er der Sparris Festival i byen (troede først det handlede om Spare-ribs) hvor det skulle vælte rundt med asparges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar